- ASPO - http://www.sociale-psychologie.nl -

In memoriam: Dr. Raymond Smeets

In memoriam: Dr. Raymond Smeets (21-juni-1973) – (27-november-2013)

 

Met verslagenheid hebben wij vernomen dat onze voormalige collega Dr. Raymond Smeets is overleden.

Raymond studeerde sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (toen nog Katholieke Universiteit Nijmegen) en behaalde daar zijn masters diploma in 2000. Direct daarna is hij als aio bij onze sectie Sociale Psychologie begonnen. Tijdens zijn aio-periode zette Raymond zich in voor allerlei nuttige en prettige zaken op de vakgroep. Daarnaast was hij ook actief binnen commissies van de ASPO en presenteerde zijn onderzoek op de congressen. In 2009 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit Nijmegen, op zijn proefschrift getiteld: "On the preference for self-related entities: the role of positieve self-associations in implicit egotism effects."

Na zijn werkzaamheden als aio heeft Raymond verschillende andere banen gehad, waaronder een onderzoeksfunctie bij Prismant. Echter, in die periode ging zijn voorliefde steeds meer uit naar het begeleiden van groepen in de buitensport, waar hij voor lange tijd zijn werk van heeft kunnen maken. Hij was zeer actief en enthousiast in het begeleiden van groepen in de Belgische Ardennen.
In de tijd dat hij bij ons werkzaam was hebben we Raymond leren kennen als een zeer warm persoon met een geweldig positieve uitstraling naar de sectie en mensen in zijn omgeving. Hij was een zeer sociaal mens, stond altijd klaar om anderen te helpen, en was een belangrijke sfeerbepaler op de afdeling. We zullen hem missen.

Wij wensen Mariëlle Stel, ouders, familie en vrienden veel kracht toe bij het dragen van dit grote verlies.

Namens de Sectie Sociale en Cultuurpsychologie, Radboud Universiteit Nijmegen, en het ASPO bestuur.