Door de omstandigheden van Covid-19 kunnen we dit jaar geen fysieke bijeenkomst organiseren en daarom heeft het bestuur van ASPO besloten het ASPO congres, dat gepland was voor december 2020, af te gelasten. Het congres wordt uitgesteld tot december 2021 en vindt plaats in dezelfde stad (Tilburg). Het bestuur is dankbaar voor de flexibiliteit en de bereidheid van het organisatieteam van Tilburg University om het congres volgend jaar te organiseren.

Hoe kunnen wij, als leden van de ASPO, dit jaar een andere invulling geven aan het congres? Als bestuur hebben we besloten dat er een of andere vorm van verbinding en uitwisseling moet worden aangeboden. Het ASPO congres heeft een aantal belangrijke functies, zoals het toekennen van eerbetoon aan leden, socialiseren/netwerken, en het bieden van een podium aan leden (en vooral aan promovendi) om hun onderzoek te laten zien en hen waardevolle eerste ervaringen te geven bij het presenteren van hun werk. Om deze belangrijke praktijken voort te zetten zullen we een alternatief online evenement organiseren:

Op 3 december organiseren we een live online sessie (middag, blijf op de hoogte van de exacte tijd) waarin we één lid bekronen met de ASPO scriptieprijs, gevolgd door een presentatie van de prijswinnaar, en tenslotte organiseren we de eerste ASPO Pubquiz met vragen over de Nederlandse Sociale Psychologie, waarin afdelingen om de eer kunnen strijden.

Ook zullen we op die dag een online podium en platform bieden aan onze promovendi en hen de kans geven om hun werk te presenteren. Promovendi zullen een korte video van hun werk kunnen inzenden (bv. 5 minuten video’s), die we vanaf de ochtend van de 3de dag online beschikbaar zullen stellen. Andere leden kunnen natuurlijk ook een presentatie inzenden. Tijdens het live-evenement op 3 december zullen we een overzicht geven van de ingezonden voordrachten. We moedigen alle doctoraatsstudenten aan om hun werk te delen, maar geloven dat het vooral belangrijk is voor degenen die binnenkort de arbeidsmarkt betreden, omdat dit een goede gelegenheid is om alle ASPO-leden bewust te maken van je werk. Specifieke instructies voor deelname zullen binnenkort worden verstuurd.