Beste ASPO-leden,

Het is erg jammer, maar we hebben het onsite ASPO congres 2021 in Tilburg 16-17 december moeten annuleren vanwege de huidige COVID situatie. Strikt genomen zouden we die dagen nog wel kunnen vergaderen, maar gezien alle beperkingen zal het ons niet de ASPO-spirit brengen die we nastreven. Belangrijker nog is dat velen van ons het ermee eens zijn dat het gezien de situatie niet het juiste moment is om een dergelijk evenement te organiseren.

Om een aantal doelen te bereiken die voor de ASPO centraal staan, zoals het versterken van het netwerk van de sociale psychologie, het delen van kennis, en het bieden van een podium aan onze leden, hebben we besloten om in plaats daarvan de volgende drie dingen te doen:

Ten eerste zullen we op donderdag 16 december een online middagsessie organiseren. Dit biedt ons de gelegenheid om onze jaarlijkse ledenvergadering te houden, de winnaar van de ASPO dissertatieprijs in het zonnetje te zetten, en om samen wat plezier te maken tijdens de ASPO pubquiz, die een nieuwe traditie aan het worden is. Vorig jaar won het Radboud-team de ASPO-pubquizbeker voor een jaar. Welke groep gaat dit jaar de competitie winnen? Vorm een team en doe mee.

De middag van 16 december zal er zo uitzien:

14.00 uur: leden jaarvergadering 
14.45 uur: pauze 
15.00 uur: welkom op ASPO online vergadering 2021 
15.10 uur: ASPO dissertation award sessie 
15.40 uur: pauze (uitloopmogelijkheden zaal) 
16.00 uur: De jaarlijkse 12 ASPO pubquiz 
17.00 uur+: Winnaar van de quiz en afsluiting

Ten tweede, om een online podium te bieden aan diegenen die gepland waren om te spreken op het ASPO congres van dit jaar, zullen we de samenvattingen van hun praatjes verspreiden onder al onze leden en de sprekers de mogelijkheid bieden om een web-link naar een video aan de samenvatting toe te voegen. Wij denken dat het een mooie gelegenheid is om jullie onderzoek met andere ASPO-leden te delen in kennisclips van 5 minuten. Een e-mail van de congresorganisatie met verdere instructies zal binnenkort naar alle sprekers worden gestuurd. 

Ten derde, aangezien dit het tweede congres op rij is dat in december wordt afgelast, zijn we van plan een ASPO-evenement te organiseren in een seizoen dat minder wordt achtervolgd door COVID-19. We zijn momenteel bezig met de voorbereiding van een “ASPO Spring Event”, dat eind mei of begin juni zal plaatsvinden. Dit zal ons in staat stellen elkaar face-to-face te ontmoeten, te praten en ideeën te bespreken en uit te wisselen. Dit is belangrijk voor alle leden, maar vooral voor onze promovendi, omdat het een gelegenheid biedt om hun werk te presenteren. Presentatoren van het ASPO 2021-congres die geïnteresseerd zijn, krijgen de kans om hun werk tijdens dat evenement te presenteren (naast de mogelijkheid om in december een link van een kennisclip te laten rondgaan). Meer informatie over dit evenement volgt op een later tijdstip.

Voor nu hopen wij op jullie begrip voor de beslissing om het face-to-face gedeelte van de komende ASPO conferentie te annuleren. Wij wensen jullie het allerbeste en kijken ernaar uit jullie op 16 december online te zien.